header
website Wijkraad Amsterdamse Buurten Haarlem
Menu
In de buurt
Teller
Bezoekers totaal: 67.745
Bezoekers vandaag: 2
Bezoekers gisteren: 7
Max. Bezoekers p/d: 132
Huidige bezoekers: 1
Max. online: 24
Tot. aantal pag. bekeken: 451.352
Huidige pag. bekeken: 5.412
Het Reinaldahuis
Niet alleen een zorgcentrum, maar ook een ontmoetingscentrum voor allen in de wijk.
De voorzijde met parkeerplaatsen  De hoofdingang De aanleunwoningen

Als u binnen komt staat u gelijk in het gezellige Atrium met de koffiecorner voor een hapje en een drankje, maar komt u voor de dokter, dan loopt u even rechtdoor, waar de huisartsenpraktijk groep "Leonard Springer"gevestigd is. Om de medicijnen gelijk mee te kunen nemen is daar de  "Van Gogh Apotheek "goed voor, die zowel  van binnen als  van buiten bereikbaar is. Bij de stadsblibliotheek "Haarlem Oost ", is ook de werkplek van de digitale wijkkrant. Ook vindt u er de kapsalon "Reinalda Wilma", maar ook elke donderdag is er van 9.30 uur tot 12.30 uur  de  "Reinalda weekmarkt ", voor bloemen, hobby, snoep, fruit en twee wisselkramen.

Voor activiteiten kijk hier.

U kunt ook eten in het Reinaldahuis, zie hier

 

                                                                                                                                            

HET GEBOUW

Op de plek waar nu het Reinaldahuis staat stond sinds 1972 ook al een bejaardentehuis Reinalda, maar aangezien het gebouw sterk verouderd was en niet meer aan de gestelde eisen voldeed werd al in de midden jaren negentig plannen gemaakt voor de nieuwbouw. In het jaar  2000 werd door Woonzorg Nederland, Stichting Zorggroep Reinalda  en architecten bureau Alberts & Van Huut B.V. uit Amsterdam de nieuwbouwplannen goed gekeurd en kon de eerste paal in januari2004 geslagen worden. Voor de bouw kwam Heijmans IBC Bouw B.V. uit Almere in aanmerking.

 "Het Atrium" is het centrale ontmoetingspunt voor de bewoners en wijkbewoners met zijn koffiecorner. De grote ruimte met met het glazen dak is uitermate geschikt voor voorstellingen van uiteenlopende aard, die hier regelmatig plaats vinden. Naast alle activiteiten binnen de eigen locatie wordt er ook door het "Reinaldahuis" dienstverlening geboden aan de "Roomolen", "Het Polderhuis"en "De Roos". Het in het oog springend en imponerend Reinaldahuis staat op de hoek van de Prins Bernhardlaan en de Leonard Springerlaan.

 

© 2010 MelchiorICT