website Wijkraad Amsterdamse Buurten Haarlem
Tot. aantal pag. bekeken: 313.962
Huidige pag. bekeken: 2.930
Buuv

BUUV is de buurtmarktplaats voor en door bewoners van Haarlem. Via BUUV kan je andere Haarlemmers ontmoeten, samen iets ondernemen of elkaar helpen met van alles. Dit kan van alles zijn: koken, gezelschap, boodschappen doen, begeleiding naar de dokter, een klus in huis of tuin. Iedereen heeft wel eens een vraag en ook iets te bieden.

Bij BUUV is het niet "voor wat hoort wat". Als BUUV hoef je echt niet altijd klaar te staan. Je kan ook af en toe een handje helpen; gewoon wanneer het jou uitkomt. Aan BUUV zijn geen kosten verbonden, alleen soms onkosten-vergoeding voor materiaal of reiskosten bij vervoer. Bespreek dit samen vooraf.

In de Amsterdamse buurten zijn op drie locaties BUUV-prikborden te vinden waar een selectie hangt van berichten op de BUUV –website.

• Het Broederhuis, Nagtzaamplein 67

• De Oosterkerk, Zomerkade 163

• Speeltuin Vereniging de Papegaai Jaq van Looystraat 29

Iedereen kan zich online aanmelden via www.haarlem.buuv.nu. Lukt dat niet, dan zijn er ook andere mogelijkheden. Telefonisch via 023 551 7845 (werkdagen bereikbaar)

Wil je meer weten over BUUV, heb je een vraag/ aanbod, een leuke match gehad of wil je je graag inschrijven? Kom dan ook eens langs bij een inloopuur.

Bij het Reinaldahuis, elke donderdagochtend van 10.00-12.00 uur.

Om direct naar de BUUV site te gaan, klik www.haarlem.buuv.nu

Buuv heeft ook een Facebook pagina, klik hier.

Een persbericht over Buuv door de gemeente Haarlem, klik hier.

Samen voor elkaar
BUUV hangt samen met andere ontwikkelingen binnen het sociaal domein, waarbij de verhouding tussen overheidstaken en de verantwoordelijkheid van burgers verandert en waarbij er minder geld beschikbaar is voor zorg en activering. De gemeente Haarlem onderzoekt daarom samen met partners, belangenvertegenwoordigers en Haarlemmers hoe de maatschappelijke ondersteuning en activering op langere termijn betaalbaar georganiseerd kan worden. Uitgangspunten zijn dat de Haarlemmer zelf verantwoordelijk is, dat er wordt gekeken naar wat iemand wèl kan en dat mensen elkaar kunnen helpen. De gemeente stimuleert deze zelfredzaamheid en biedt een professioneel vangnet voor Haarlemmers die het zelf (tijdelijk) niet redden.
In Haarlem maken we met elkaar de stad; samen voor elkaar.
Voor vragen of opmerkingen over de veranderingen in het sociaal domein in Haarlem, kunt u mailen naar samenvoorelkaar@haarlem.nl